Deliciu cu portocale

Postat de susu in Prajituri
24 Feb 2010 | 4638 vizualizari
Deliciu cu portocale

Ingrediente

  • blat:  
  • 150 g ciocolata neagra amaruie (eu am pus cu alune de padure intregi)
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 80 g zahar
  • 40 g unt
  • 1/2 pachet drojdie uscata
  • 1 mana de alune padure si stafide (le-am luat din cereale)
  • un praf de sare
  • 1 mana de nuci
  • cognac vreo 3-4 linguri
  •   Pentru ornat:  
  • 2 portocale
  • 100 ml frisca
  • 1/2 ciocolata alba
  • 2 portocale  

Mod de preparare

Se freaca spuma untul la temperatura camerei. Ciocolata neagra se topeste la bain marie si se varsa peste unt. Se amesteca bine. Alunele si stafidele se hidrateaza in cognac. Nucile se dau prin masina si se pun in untul cu ciocolata. Galbenusurile se freaca cu putina sare si apoi cu zaharul treptat.

Se adauga si galbenusurile la compozitie. Albusul se bate spuma si faina se cerne cu drojdia. Se adauga alunele si stafidele impreuna cu cognacul si se incorporeaza ultimele albusul spuma si faina in doua transe amestecand de jos in sus. Se pune in forma de tort si se da la cuptor la foc foarte mic pe gratarul din mijloc. Se tine 30 minute avand in vedere ca este o compozitie mica, din mai putine oua. Se face crme ganache punand pe foc mic frisca cu ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana la topire nelasand sa fiarba. Cand a ajuns la temperatura camerei se baga la frigider pana a doua zi sau pentru minim 5 ore.

Se pun felii micute de portocale pe blat apoi se bate crema cu mixerul si se intinde deasupra prajiturii. Am facut niste rulouri micute din coaja de portocala careia i-am mai luat din pielita alba.Le-am taiat frumos si le-am fixat cu scobitori. Am presarat coaja rasa si suvite de portocala. Am mai folosit felii de portocala intr-un buchetel pentru mijloc.

Se taie prajitura cu putere pentru ca veti intalni si nucile intregi si feliile de portocala. Combinatia de ciocolata, alune si portocala a fost o nebunie. Se poate manca deasemenea si coaja rasa de portocala dar fara melcii cu scobitori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Deliciu cu portocale(din albusuri)

Postat de lilik

Deliciu cu portocale(din albusuri)

Prima data pregatim crema: Punem laptele cu sucul de portocala si jumatate din zahar pe foc. Batem ouale cu restul de zahar  pana se umfla apoi adaugam faina si punem compozitia peste...

Citeste continuarea

Deliciu la pahar cu fructe si bezea

Postat de daniastefania

Deliciu la pahar cu fructe si bezea

Pregatim blatul. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza mixand pe treapta cea mai joasa. Se adauga treptat laptele alternand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 09:30
ce bine arata si ce frumos decorat!
la 25.02.2010, 11:46
la 25.02.2010, 23:55
Bun, bun, foarte bun, vin si eu la o feliuta mica, mica!
la 26.02.2010, 10:24
Foarte frumos!
la 12.03.2011, 14:27

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking