Ingrediente
- 250 g ciocolata neagra
- 1 lingurita esenta de rom
- 25 g unt
- 2 oua
- 300 ml frisca
- 250 g piure de castane
- sos de ciocolata
Mod de preparare
Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie.
Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste.
Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane.
Separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema de ciocolata amestecand incet.
Se adauga frisca si se mixeaza pana cand obtii cremozitatea dorita.
Se pune crema in paharele decorate cu sos de ciocolata si se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Se scot de la frigider cu 30 minute inainte de a fi servite, pentru a fi moale si cremoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu de ciocolata cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|