Deliciu la pahar cu pepene galben

Postat de simona72 in Dulciuri
4 Mar 2013 | 3075 vizualizari
Deliciu la pahar cu pepene galben

Ingrediente

  • 3 oua
  • o cana lapte 250 ml
  • esenta de vanilie
  • o lingura de amidon
  • un pepene galben
  • 9 linguri de zahar
  • o cana de fulgi de ovaz
  • 2-3 linguri de jeleu de fructe(eu am avut de mure)
  • o cescuta de zmeura

Mod de preparare

Pepenele galben il curatam de simburi si de coaja si-l taiem cubulete.

Pt crema de vanilie punem laptele pe foc, galbenusurile le batem cu 6 linguri de zahar si esenta de vanilie, albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar. Laptele fierbinte il turnam cite putin in timp ce mestecam cu un tel peste galbenusurile frecate cu zahar. Le punem apoi pe foc mic, iar in tot acest timp mestecam cu telul pina se ingroasa.

Eu pt mai multa siguranta am pus si o lingura de amidon de porumb, dar daca voi ati obtinut consistenta dorita nu mai puneti. Lasam sa se raceasca crema de vanilie, iar cind aceasta este calduta adaugam 2 linguri din albusurile batute spuma, mestecam bine sa se incorporeze bine cu crema, adaugam si restul de albusuri, dar de data asta mestecam incet de jos in sus sa nu scoatem tot aerul din albusuri. Jeleul il punem pe foc cu o cescuta mica de apa, lasam sa dea in clocot, adaugam zmeura si mai lasam putin pe foc. 

Intr-un castron mare punem jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz, peste punem jumatate din siropul format, jumatate de pepene, jumatate de crema, repetam inca odata operatiunea, terminam cu crema peste care am pus zmeura.

Se lasa la rece pt cel putin jumatate de ora si se serveste in pahare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu la pahar cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fursecuri Milano cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Fursecuri Milano cu ciocolata

Untul moale se mixeaza  2 minute, apoi se adauga zaharul pudra, vanilia si se mixeaza pana devine totul o crema( sa nu va speriati ca la inceput  se va face firmituri). Se adauga usor...

Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata alba

Postat de CameliaComan

Cupcakes cu ciocolata alba

Mai intai pregatim compoziția pentru cupcakes. Într-un bol punem untul moale, zahărul vanilat si zahărul. Mixam până se încorporează bine. Adăugăm ouăle, Mixăm dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2013, 20:24
Mmm ce deliciu!
la 04.03.2013, 20:32
la 04.03.2013, 20:35
la 04.03.2013, 20:42
Am voie Simona, am voie. Doctorul a zis că măcar o porţie zilnic să folosesc, pentru schimbarea sângelui. ;"> ) Super!
la 04.03.2013, 20:50
Laura draga tie iti dau tot castronul daca nu mai maninci muraturi, pup

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking