Deliciul sultanului

Postat de Hutzanca in Mancaruri cu carne
10 Oct 2009 | 12388 vizualizari
Deliciul sultanului

E chiar un deliciu,e usor de facut dar adevarul e ca e cam grea...la calorii

Ingrediente

  • 1 kg de carne pt gulas
  • 4 rosii carnoase curatate de coaja
  • 4 cepe
  • 1 kg vinete
  • 200 g unt
  • 2-3 foi de dafin
  • sare,piper macinat proaspat
  • 400 ml lapte
  • 100 g cascaval ras(parmezan)

Mod de preparare

Carnea se taie in cuburi,rosiile se curata de seminte si se taie cubulete mici,ceapa se taie nu prea marunt.Vinetele se strapung cu furculita in mai multe locuri si se coc la cuptorul incalzit in prealabil,pana se inmoaie.Ceapa se prajeste in jumate din cantitatea de unt,se adauga bucatelele de rosii si foile de dafin,se completeaza cu 3/4 l apasi se prajesc innabusit 1 ora.Restul de unt se incalzeste intr-un vas,se adauga faina si se rumeneste faina.Se stinge cu laptelesi se lasa sa fiarba inca 5 minute.Se condimenteaza cu sare si piper.Vinetele se taie cuburi mici si se adauga la sosul bechamel,se fierb impreuna inca 5 minute.La urma se adauga cascavalul ras.Sosul de vinete se condimenteaza din nou si jumatate din cantitate se toarna pe un platou incalzit.Urmeaza un strat de carne si api jumatatea cealalta de sos bechamel.Deasupra se mai pun cateva bucatele de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciul sultanului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Postat de cristeena20

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul . Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi...

Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Postat de merisor67

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme. Îi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2009, 11:25
Ai avut drepatate cand ai denumit-o "Deliciul sultanului"!Buna , buna ! dar sa ne fie cu iertare calorii, calorii si grea nene nu gluma. Nu sunt carcotasa, dar pentru cine nu are probleme este deosebita.
la 10.10.2009, 15:10
uau arata foarte bineeeeeeeeee
eu nu am probleme , as gusta o portie.
ati mancat=o cu paine?
la 10.10.2009, 16:45
Da ,se mananca cu paine sau cu lipie,e foarte gustoasa pentru cine isi permite sa manance asa ceva.Daca vreti sa mai scadeti din calorii,inlocuiti sosul bechamel cu cu un sos simplu din 200 g iaurt amestecat cu zeama de la o lamie.Vinetele pot fi adaugate si la sosul rece
la 10.10.2009, 18:42
pai nu cred ca are mai multe calorii sau e mai grea decat o lasagna de exemplu.
cred ca e foarte buna, ai pus carne de vita banuiesc? vreau sa o fac si eu odata, sunt foarte curioasa, mie imi plac mancarurile turcesti, banuiesc ca e de provenienta turceasca reteta? se mananca cu pide?
la 11.10.2009, 15:04
Da,Rivka,este un fel de mancare turcesc si cu pide e super bun.Si binenteles cu carnita de vita.Cu porc nu iese atat de buna

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking