Desert Alcatraza

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Dec 2018 | 3222 vizualizari
Desert Alcatraza

Initial am vrut sa fac butoiase, alcatraze sau sarah bernarde sau cum se mai numesc ele, prajiturile alea delicioase cu bezea nuca si crema....din motive de ''revizie tehnica'' am tras de mine sa fac ceva dulce ca nu se poate de Craciun fara asa ceva...dar am optat pentru varianta foi si crema ca a fost mai simplu de facut.......

Ingrediente

  • Foi
  • 650 g albusuri
  • 600 g zahar
  • 500 g nuca macinata
  • Crema
  • 400 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida Hulala
  • zeama de la 5 clementine
  • Crema pentru imbracat foile
  • 2 linguri din crema de ciocolata
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri zahar farin
  • nuca macinata
  • Decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Foile : Albusurile le-am scos de seara de la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Le-am pus in bolul robotului cu un praf de sare si le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am transferat bezeaua in alt castron mai mare si am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am doua tavi cu dimensiunea de 20/24 cm care intra la fix in cuptor. Le-am tapetat cu hartie de copt si am impartit in aproximativ 6 parti egale compozitia si am copt 6 foi de bezea. Cuptorul se incinge bine, apoi se reduce temperatura si se baga tavile la cuptor, trebuie sa s eusuce bine bezeaua, apoi s escot din tava se las aun pic sa s eraceasca apoi se desprinde cu grija hartia de copt.

Crema : Ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida o punem intr-un castron de inox si apoi pe baie de abur pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la rece cca 1 ora, eu am scos pe balcon castronul ca e frig afara si sa racit destul de repede. Dupa ce sa racit transferam in vasul robotului adaugam zeama de clementine si mixam bine. Oprim 2 linguri din crema pe care o mixam cu frisca obtinuta din smantana dulce amestecata cu zaharul farin si batuta bine.

Asamblare : Foaie d ebezea crema ciocolata, foaie d ebezea ciocolata pana termina foile si crema, deasupra intindem crema obtinuta din frisca si crema de ciocolata, imbracam si marginile prajiturii apoi presaram nuca macinata si ornam cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Alcatraza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata

Postat de Valclaudia

Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza la viteza mare cu zaharul, pudra de cacao si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2018, 16:19
Delicioasa varianta ta!
la 24.12.2018, 16:22
la 24.12.2018, 16:26
buna buna
la 24.12.2018, 16:29
Ce faina-i! Am facut si eu azi o prajitura noua.
la 24.12.2018, 17:06
O porție vreau si eu

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking