Desert aniversar

Postat de TAB1TA in Torturi
5 Apr 2020 | 2137 vizualizari
Desert aniversar

Acest deliciu a fost facut cu drag pentru familia noastra.
Desi mi-as fi dorit ceva mai elaborat pentru aceasta ocazie, eventual sa iau de-a gata, am decis ca ies mai ieftin si iese mai gustos cel facut in casa.
Si ma bucur ca am reusit sa-l pregatesc chiar daca a fost o perioada mai agitata.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 175 g mix de alune, caju, miez de nuca pe care le-am macinat (10 linguri)
  • 80 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 plicuri zahar vanilat (esenta vanilie)
  • Glazura:
  • 150 g ciocolată menaj
  • 100 ml smantana pentru frisca 
  • 1 lingura unt
  • Ornare:
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • cirese confiate
  • bombonele de zahar

Mod de preparare

Mai intai am separat albusurile de galbenusuri.
Apoi am batut albusurile spuma tare.
Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
Am amestecat usor pentru a nu se lasa spuma.
La final, am încorporat și mixul de nuci si am amestecat usor.
Am tapetat cu unt si faina o tava rotunda cu inel detasabil.
Am turnat compozitia in tava.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute.

Intre timp am pregatit glazura.
Am rupt ciocolata in bucati, am pus-o intr-un bol impreuna cu frisca lichida si umtul si am dat-o la microunde cate 30 de secunde dupa care am amestecat din cand in cand pentru a obtine o compozitie omogena. Am asteptat sa se raceasca putin urmand sa o pun peste blat cand se va mai racori.

Apoi am trecut la pregatirea friscai.
Am mixat smantana rece si cand a inceput sa se devina solida, am adaugat zaharul vanilat si intaritorul, iar zaharul pudra treptat. Dupa ce am obtinut consistenta dorita, am dat frisca la frigider pana la momentul ornarii.

M-am intors la blat si am facut testul cu scobitoarea sa vad daca e copt.
L-am lasat sa se raceasca.
L-am scos pe un platou si am turnat glazura de ciocolata.
Apoi l-am ornat cu frisca, cirese confiate si bombonele de zahar.
Se da la rece pentru minim 30 de minute sau pana la momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de momo121

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2020, 23:12
Mulți ani fericiți împreună!
la 05.04.2020, 23:33
La multi ani! Arata minunat!
la 05.04.2020, 23:59
Multumesc Rodica! Asemenea!
la 05.04.2020, 23:59
Multumesc frumos Oana
la 06.04.2020, 01:06
La multi ani! Frumos desert!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking