Desert aniversar

Postat de TAB1TA in Torturi
5 Apr 2020 | 2159 vizualizari
Desert aniversar

Acest deliciu a fost facut cu drag pentru familia noastra.
Desi mi-as fi dorit ceva mai elaborat pentru aceasta ocazie, eventual sa iau de-a gata, am decis ca ies mai ieftin si iese mai gustos cel facut in casa.
Si ma bucur ca am reusit sa-l pregatesc chiar daca a fost o perioada mai agitata.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 175 g mix de alune, caju, miez de nuca pe care le-am macinat (10 linguri)
  • 80 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 plicuri zahar vanilat (esenta vanilie)
  • Glazura:
  • 150 g ciocolată menaj
  • 100 ml smantana pentru frisca 
  • 1 lingura unt
  • Ornare:
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • cirese confiate
  • bombonele de zahar

Mod de preparare

Mai intai am separat albusurile de galbenusuri.
Apoi am batut albusurile spuma tare.
Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
Am amestecat usor pentru a nu se lasa spuma.
La final, am încorporat și mixul de nuci si am amestecat usor.
Am tapetat cu unt si faina o tava rotunda cu inel detasabil.
Am turnat compozitia in tava.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute.

Intre timp am pregatit glazura.
Am rupt ciocolata in bucati, am pus-o intr-un bol impreuna cu frisca lichida si umtul si am dat-o la microunde cate 30 de secunde dupa care am amestecat din cand in cand pentru a obtine o compozitie omogena. Am asteptat sa se raceasca putin urmand sa o pun peste blat cand se va mai racori.

Apoi am trecut la pregatirea friscai.
Am mixat smantana rece si cand a inceput sa se devina solida, am adaugat zaharul vanilat si intaritorul, iar zaharul pudra treptat. Dupa ce am obtinut consistenta dorita, am dat frisca la frigider pana la momentul ornarii.

M-am intors la blat si am facut testul cu scobitoarea sa vad daca e copt.
L-am lasat sa se raceasca.
L-am scos pe un platou si am turnat glazura de ciocolata.
Apoi l-am ornat cu frisca, cirese confiate si bombonele de zahar.
Se da la rece pentru minim 30 de minute sau pana la momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de momo121

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2020, 23:12
Mulți ani fericiți împreună!
la 05.04.2020, 23:33
La multi ani! Arata minunat!
la 05.04.2020, 23:59
Multumesc Rodica! Asemenea!
la 05.04.2020, 23:59
Multumesc frumos Oana
la 06.04.2020, 01:06
La multi ani! Frumos desert!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking