Ingrediente
- Blat:
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 175 g mix de alune, caju, miez de nuca pe care le-am macinat (10 linguri)
- 80 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 3 plicuri zahar vanilat (esenta vanilie)
- Glazura:
- 150 g ciocolată menaj
- 100 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura unt
- Ornare:
- 150 ml frisca lichida
- 1 plic intaritor frisca
- 50 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- cirese confiate
- bombonele de zahar
Mod de preparare
Mai intai am separat albusurile de galbenusuri.
Apoi am batut albusurile spuma tare.
Am adaugat treptat zaharul. Dupa ce albusurile au devenit o spuma lucioasa, am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
Am amestecat usor pentru a nu se lasa spuma.
La final, am încorporat și mixul de nuci si am amestecat usor.
Am tapetat cu unt si faina o tava rotunda cu inel detasabil.
Am turnat compozitia in tava.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute.
Intre timp am pregatit glazura.
Am rupt ciocolata in bucati, am pus-o intr-un bol impreuna cu frisca lichida si umtul si am dat-o la microunde cate 30 de secunde dupa care am amestecat din cand in cand pentru a obtine o compozitie omogena. Am asteptat sa se raceasca putin urmand sa o pun peste blat cand se va mai racori.
Apoi am trecut la pregatirea friscai.
Am mixat smantana rece si cand a inceput sa se devina solida, am adaugat zaharul vanilat si intaritorul, iar zaharul pudra treptat. Dupa ce am obtinut consistenta dorita, am dat frisca la frigider pana la momentul ornarii.
M-am intors la blat si am facut testul cu scobitoarea sa vad daca e copt.
L-am lasat sa se raceasca.
L-am scos pe un platou si am turnat glazura de ciocolata.
Apoi l-am ornat cu frisca, cirese confiate si bombonele de zahar.
Se da la rece pentru minim 30 de minute sau pana la momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|