Desert baclava

Postat de licurici_lra in Dulciuri
24 Mai 2020 | 1610 vizualizari
Desert baclava

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta;
  • 200 g unt topit;
  • 150 g nuci;
  • 150 g fistic;
  • 150 g migdale;
  • 1 lingura rasa scortisoara;
  • Sirop;
  • 300 g zahar;
  • 300 ml apa;
  • 100 g miere;
  • 1 baton scortisoara;
  • zeama de la o lamaie mica;
  • zeama de la o portocala.

Mod de preparare

Pentru sirop, se pune apa cu zaharul pe foc si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe siropul pana se ingroasa putin.

Nucile, fisticul si migdalele se macina, apoi se amesteca cu scortisoara macinata.

Untul se topeste.

Foile de placinta se impart pe jumatate.

Se unge o tava cu unt, apoi se pune cate o foaie de placinta, care se unge cu unt.

Cand se ajunge la jumatatea pachetului de foi, se adauga compozitia de nuci, migdale si fistic, apoi se procedeaza la fel cu cealalta jumatate de foi.

Fiecare foaie de placinta trebuie unsa bine cu unt.

Se taie foile in forma dorita, patrate sau romburi, si se baga la cuptor, la 180 grade, pentru 30-35 min.

Cand se scoate din cuptor, se adauga siropul, avand grija sa fie pus pe toata suprafata.

Se lasa cateva ore, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert baclava de post

Postat de mirela0911

Desert baclava de post

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Desert baclava

Postat de Pungasa_Rogue

Desert baclava

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 16:48
la 24.05.2020, 17:00
Ce-mi place!
la 24.05.2020, 17:29
Buna
la 24.05.2020, 17:35
Un deliciu! N-am mai făcut de foarte mulți ani, dar va trebui să mă întorc la rețetă...
la 24.05.2020, 17:44

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking