Ingrediente
- 4 albușuri
- 150 grame de zahăr pudră
- 1 plic de vanilie
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- 1 praf de sare extrafină
- 1 lingură de amidon alimentar (opțional)
- 20 de grame de ciocolată răzuită
- Pentru decor:
- 20 grame de ciocolată
- 1 linguriță de smântână
Mod de preparare
Albușurile se mixează spumă, cu praful de sare și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie. Se mixează întruna și apoi se adaugă în ploaie, câte o lingură, zahărul pudră.
Când compoziția este lucioasă și fermă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt, se adaugă (opțional) amidonul alimentar și se mai mixează încă 2 minute.
Se adaugă ciocolata răzuită fin, care se încorporează ușor, cu furculița, amestecând cu mișcări de jos în sus.
Se pune compoziția într-un poș și se șprițează bezelele în tăvile pregătite dinainte, cu hârtie de copt.
Se dau tăvile la cuptorul preîncălzit, la cea mai redusă temperatură. Se lasă ușa deschisă la cuptor și coacerea bezelelor va dura cel puțin 90 de minute.
După acest interval de timp, se scot bezelele din cuptor și se decorează cu ciocolată (20 de grame) topită la bain-marie, cu o linguriță de smântână.
Se depozitează într-un loc uscat și răcoros, în recipiente închise ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|