Desert bezele cu crema si arahide

Postat de ancutsa in Dulciuri
11 Mar 2020 | 1408 vizualizari
Desert bezele cu crema si arahide

De 8 martie, le-am făcut și eu o bucurie alor mei, pregătind bezele (cu noul mix pentru bezele de la Dr. Oetker) în formă de 8, dar și floricele și lebede. Le-am lipit două câte două cu cremă ganache și le-am dat prin fulgi de cocos, iar altele prin arahide sărate, care au echilibrat dulcele bezelelor.

Ingrediente

  • 1 plic (185 g) Mix pentru bezele Dr. Oetker,
  • 70 ml apă rece de la frigider,
  • 5 picături colorant alimentar gel roșu Dr. Oetker,
  • Pentru cremă:
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Pentru decor:
  • Arahide sărate, după gust,
  • Fulgi de cocos, după gust

Mod de preparare

 

Pentru bezele: într-un bol încăpător, se amestecă, cu mixerul apa rece de la frigider cu mixul pentru bezele, pentru 6 minute, până se obține o bezea fermă. O parte din bezea (mai multă, mai puțină, după gust) se amestecă împreună cu câteva picături de colorant roșu, pentru o nuanță delicată de roz.

Se umple un poș pentru ornat și se fac forme de lebede, aripile pentru lebede, apoi se fac și floricele și opturi cu bezeaua colorată în roz, în tăvile pregătite cu hârtie de copt. Eu am obținut 2 tăvi.

Se dau bezelele (se pot introduce ambele tăvi odată în cuptor) la cuptor (nu se preîncălzește), la foc foarte mic, pentru 25 de minute. Eu am ținut și ușa întredeschisă. Se stinge focul. Nu se scot brusc din cuptor (pentru că vor crăpa), ci se lasă să se usuce în cuptor, cu ușa închisă, pentru 1h și 20 min. Au ieșit super, am fost încântată de textura și consistența lor.

 

Pentru cremă: se încălzesc pe baie de abur frișca lichidă cu ciocolata amăruie, până se topește ciocolata. Se omogenizează, se dă la frigider aprox 5-10 minute, apoi se bate cu mixerul până devine cremoasă.

 

Montare și decor: se lipesc bezelele două câte două cu cremă ganache și se dau prin arahide sărate. Deși arahidele sunt sărate, credeți-mă că este o combinație delicioasă! Am dat câteva și prin fulgi de cocos, pentru sora mea.

 

Timp de pregătire: 1h 40min

Timp de coacere: 25 min

Porţii: 10

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/bezele-cu-crema-si-arahide.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu crema si arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat

Postat de panacris

Chec din  albusuri cu nuca, cacao si rahat

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...

Citeste continuarea

PRĂJITURA DOBOȘ

Postat de panacris

PRĂJITURA DOBOȘ

Foile:  Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și zeamă de la o jumătate de lămâie până ce se obține o spumă tare. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2020, 18:34
Ce frumușele sunt...!
la 11.03.2020, 18:56
la 11.03.2020, 19:03
Bune, bune!
la 11.03.2020, 19:25
la 11.03.2020, 19:27
Bune!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking