Desert bezele Panda

Postat de RODIMUR in Dulciuri
20 Sep 2020 | 2035 vizualizari
Desert bezele Panda

Pentru că fac adeseori maioneză și creme, îmi rămân multe albușuri pe care, dacă nu le prepar imediat, le păstrez un timp în congelator. De cele mai multe ori fac bezele, care ne plac mult și care se fac relativ ușor. Singura problemă este consumul mare de gaz pentru coacerea lor și supravegherea atentă, ca să nu se ”bronzeze” prea tare... De această dată am folosit niște chipsuri de ciocolată pentru decor și bezelele și-au primit denumirea de deplin meritată. În plus, au fost crocante la exterior și moi (fără a fi lipicioase) la interior. Cred că chipsurile de ciocolată au avut un rol hotărâtor în această privință... Din ingredientele de mai jos am făcut două tăvi de bezele, ceva mai mari decât de obicei (52 de bucăți), cam câte 6-7/porție.

Ingrediente

  • 4 albușuri
  • 150 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de amidon alimentar (opțional)
  • Pentru decor:
  • chipsuri (fulgi) de ciocolată

Mod de preparare

Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură. 

Se mixează întruna, până ce compoziția se leagă tare, este lucioasă și nu se mai simte zahărul. Atunci se adaugă amidonul alimentar și se mai mixează încă 2 minute.

Se pune compoziția în poș și se șprițează bezelele, de dimensiuni ceva mai mari, în tava prevăzută dinainte cu hârtie de copt.

Se decorează bezelele cu chipsuri (fulgi) de ciocolată și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la cea mai redusă temperatură. Se lasă deschisă ușa de la cuptor și bezelele se coc astfel timp de 90 de minute.

După acest interval de timp, bezelele se scot din cuptor și se depozitează într-un loc uscat și răcoros, eventual în recipiente închise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele Panda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu jeleu de struguri

Postat de sufletista

Cheesecake cu jeleu de struguri

Maruntim biscuiti cu ajutorul blenderului,peste ei adaugam untul topit si amestecam pana ce biscuiti abosrb untul, Tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara,adaugam biscuiti si cu...

Citeste continuarea

Chec umed cu pere şi vişine

Postat de diaconta

Chec umed cu pere şi vişine

Perele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2020, 10:56
Delicioase!
la 20.09.2020, 11:09
Îți mulțumesc frumos, Dantes!
la 20.09.2020, 11:57
Foarte frumoase! Si noua ne plac :">
la 20.09.2020, 12:03
Îți mulțumesc frumos, Madi!
la 20.09.2020, 15:44
Tare frumușele!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking