Ingrediente
- 4 albușuri
- 150 grame de zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 1 praf de sare extrafină
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 lingură de amidon alimentar (opțional)
- Pentru decor:
- chipsuri (fulgi) de ciocolată
Mod de preparare
Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură.
Se mixează întruna, până ce compoziția se leagă tare, este lucioasă și nu se mai simte zahărul. Atunci se adaugă amidonul alimentar și se mai mixează încă 2 minute.
Se pune compoziția în poș și se șprițează bezelele, de dimensiuni ceva mai mari, în tava prevăzută dinainte cu hârtie de copt.
Se decorează bezelele cu chipsuri (fulgi) de ciocolată și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la cea mai redusă temperatură. Se lasă deschisă ușa de la cuptor și bezelele se coc astfel timp de 90 de minute.
După acest interval de timp, bezelele se scot din cuptor și se depozitează într-un loc uscat și răcoros, eventual în recipiente închise ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele Panda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|