Desert biscuiti australieni ANZAC

Postat de ctlina in Dulciuri
29 Oct 2017 | 2926 vizualizari
Desert biscuiti australieni ANZAC

O reteta de biscuiti de casa cu fulgi de ovăz, ideali dimineata la micul dejun sau in timpul zilei pentru o gustare. S-au născut, se pare, în Scoţia, iar de aici au fost preluaţi de emigranţii din Australia și Noua Zeelandă. Au devenit însă celebri în Primul Război Mondial, când făceau parte din rația soldaților care alcătuiau corpul militar expediționar venit din Australia și Noua Zeelandă, corp care a luptat inițial în bătălia de la Gallipoli. De aici și numele lor – Anzac, prescurtare de la Australian and New Zeeland Army Corps. Există chiar o mică rivalitate privind paternitatea acestor biscuiți între Noua Zeelandă și Australia, ambele revendicându-și întâietatea. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/biscuiti-australieni-anzac.html

Ingrediente

  • 140 g de faina
  • 120 g de zahar
  • 60 g de nuca de cocos in pudra
  • 100 g de fulgi de ovaz
  • 20 g de apa calda
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri de sirop de zahar (am pus 40g de sirop de arțar)
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 125 g de unt

Mod de preparare

Amestecati faina, zaharul, nuca de cocos si fulgii de ovaz.

Topiti untul, cu apa si siropul.

Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Amestecati.

Faceti bule din aluat de marimea unei nuci .

Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava acoperita cu foaie de copt sau silicon.

Coaceti 15 minute in cuptorul incins la 180°C.

Biscuitii trebuie sa fie colorati si dorati pe margini.

Puneti-i la racit pe un gril, vor deveni crocanti si se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti australieni ANZAC" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chec cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Chec cu branza si visine

Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zaharul. Branza o trecem prin robot, sau o faramitam cu o furculita, si o amestecam cu ouale. Adaugam laptele, praful de copt si coaja de lamaie....

Citeste continuarea

Gogosi super pufoase

Postat de gurita_ta2005

Gogosi super pufoase

Drojdia se pune la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lingura de zahar. Faina se amesteca cu praful de sare si coaja de lamaie si portocala. Se adauga drojdia dospita ,se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2017, 18:25
Faini biscuiți! Și-mi place și istoria lor! Poate facem și noi într-o zi...!
la 29.10.2017, 19:04
la 29.10.2017, 19:08
Chiar am in plan sa fac niste biscuiti in zilele urmatoare! Pana atunci, servesc de la tine!
la 29.10.2017, 20:00
Interesanti, trebuie incercati!
la 29.10.2017, 20:15

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking