Ingrediente
- 2 galbenusuri
- 250 g unt la temperatura camerei
- 150 gr zahar pudra
- 500 gr faina
- 40 ml apa rece
- esenta de vanilie
- gem de caise
Ingrediente bezea:
- 2 albusuri
- 130 gr zahar pudra
- 50 gr zahar tos
Mod de preparare
Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider.
Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul pudra si zaharul tos si mixam pana cand devine o bezea tare si lucioasa. O dam la rece 15 minute, timp in care pregatim biscuitii.
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri. Taiem biscuitii in forma de floricele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Atentie: nu trebuie sa fie faina deasupra biscuitilor caci se va desprinde bezeaua.
Punem bezeaua intr-un pos si formam petalele florilor deasupra biscuitilor. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10-13 minute. Lasam biscuitii la racit.
Incalzim cateva secunde gemul la cuptorul cu microunde, apoi cu ajutorul unei seringi formam centrul floricelelor. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|