Desert biscuiti spritati
Postat de RODIMUR in Dulciuri
20 Mai 2018 | 10832 vizualizari
În urmă cu mulți ani, biscuiții șprițați erau prezenți pe toate mesele de sărbători, pentru că erau ușor de făcut, nu necesitau ingrediente scumpe și în plus se păstrau foarte bine, vreme îndelungată. În mentalul colectiv, acești biscuiți au rămas cu denumirea de "ciucălăi" și amintesc, evident, de timpurile de odinioară și de copilărie.
De la o prietenă dragă și foarte pricepută în ale bucătăriei (și nu numai), aflată pe meleaguri îndepărtate, știu că denumirea de "biscuiți șprițați" vine din limba germană, de la “Spritzbiskotten” (cuvântul “Spritze” înseamnă “seringă” și face referire la dispozitivul special grație căruia biscuiții ies, astfel modelați, din vechea mașină de tocat). Pe vremuri, în vechile familii germane, înainte de sărbătorile de Crăciun și de Paști se preparau astfel de prăjituri economice și rapide, care, pe măsură ce stăteau, se frăgezeau tot mai mult, dat fiind faptul că erau făcute din untură.
În căutarea timpului trecut, cu gusturi, arome și idei diferite, mai prepar, din când în când ceea ce a rămas, măcar în amintiri, din bucătăria de odinioară...
Din ingredientele de mai jos am făcut 80 de biscuiți șprițați de aproximativ 8 cm lungime.