Desert blat de tort perfect

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
25 Iul 2013 | 617520 vizualizari
Desert blat de tort perfect

Probabil multe/multi dintre voi stiti sa faceti un blat de tort. Sunt convinsa ca fiecare are o reteta de blat care i se pare usor de facut, rapida si "sigura". Eu am incercat mai multe tipuri de blat pentru tort insa, aceasta reteta este din punctul meu de vedere PERFECTA! Iese un blat pufos, nu este nevoie de praf de copt si nu se "prabuseste" dupa ce il scoti din cuptor. De aceea m-am gandit sa va povestesc despre ce este vorba.

Ingrediente


  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • putina sare
  • putin unt pentru uns forma
  • hartie de copt

Mod de preparare

Este foarte important ca prima data sa ne pregatim toate ingredientele masurate si forma in care vom coace blatul.

Prima data decupam hartia de copt pentru a tapeta forma. Veti vedea in imagini cum trebuie sa arate forma tapetata cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul.

Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor.

Pornim cuptorul la 180 grade astfel incat pana terminam de facut blatul, acesta sa fie incins.

Cernem faina (si cacao - daca vrem un blat negru). Adaugam treptat toata faina (cacao) si amestecam usor, de jos in sus, cu o spatula, pana se incorporeaza perfect. 

Turnam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, scuturam usor forma astfel incat aluatul sa se "aseze" si punem la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana ce trece testul scobitorii.

Primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu oprim blatul din crescut.

Il scoatem din forma, il asezam pe un gratar si il lasam sa se raceasca pana a doua zi. 

A doua zi il taiem in 3 parti egale si il umplem cu diferite creme.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert blat de tort perfect" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (98)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Waffe cu aroma de portocale

Postat de CameliaComan

Waffe cu aroma de portocale

Topim untul la foc mic, iar apoi il lasam sa se raceasca. Mixam usor ouale intr-un vas iar apoi adaugam laptele. Amestecam bine cu telul. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt. Adaugam...

Citeste continuarea

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

Postat de merisor67

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

Pentru aluat, spargem ouale in bolul mixerului, adaugam peste ele, sarea, zaharul si zaharul vanilat si le mixam pret de cateva minute bune, la treapta superioara, pana cand zaharul se va dilua,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2013, 17:35
Ce frumos a iesit!!!
la 25.07.2013, 17:37
Foarte frumos arata!
la 25.07.2013, 17:38
Super este!
la 25.07.2013, 17:38
Dea...multumesc!
la 25.07.2013, 17:39
Costeo...pana la urma iti place sau nu? Ca vad ca inainte de floricica e un semn cu degetul in jos.

Vezi toate comentariile (98)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking