Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
16 Dec 2018 | 5761 vizualizari
Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Reteta romaneasca Mi-au placut foarte mult aceste branzoaice, iar pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 750 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt moale
  • 250 ml lapte cald
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g/plic)
  • 1 ou + 1 albus
  • 100 g stafide aurii
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri gris
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva.

Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele cald, esenta de vanilie, drojdia dizolvata in zahar si ouale si se amesteca totul. Se framanta pe masa de lucru o coca nelipicioasa si elastica, adaugand faina cat cuprinde. La final, se spala mainile si se ung cu ulei. Se unge si castronul cu ulei si se pune coca sub forma de bila in el. Se acopera castronul cu un prosop si se pune la loc cald.

Se pregateste umplutura: branza de vaca se rade si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, oul si albusul, stafidele aurii, esenta de vanilie si grisul.

Dupa ce aluatul a crescut, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia cate o bucatica din aluat si se intinde pe masa de lucru infainata, astfel incat sa se formeze un mic patrat. Se pune o lingura de umplutura la mijloc si se impaturesc colturile patratului catre centru, lipind cate doua colturi opuse prin presare. Se continua asa pana cand se termina aluatul. Se aseaza branzoaicele in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se lasa sa mai creasca circa 10 minute si se ung cu un galbenus amestecat cu lapte. Se coc apoi branzoaicele. Se pudreaza cu zahar dupa ce se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Desert pasca fara aluat

Postat de AlexTeacher

Desert pasca fara aluat

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem de prune si migdale

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem de prune si migdale

Foile : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie , omogenizam. Adaugam faina si amestecam la final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2018, 19:21
la 16.12.2018, 19:24
Tare bune-s!
la 16.12.2018, 19:28
O bunatate
la 16.12.2018, 19:32
Cat sunt de aratoase
la 16.12.2018, 19:39
Ce frumos s-au rumenit!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking