Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
16 Dec 2018 | 5895 vizualizari
Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Reteta romaneasca Mi-au placut foarte mult aceste branzoaice, iar pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 750 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt moale
  • 250 ml lapte cald
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g/plic)
  • 1 ou + 1 albus
  • 100 g stafide aurii
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri gris
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva.

Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele cald, esenta de vanilie, drojdia dizolvata in zahar si ouale si se amesteca totul. Se framanta pe masa de lucru o coca nelipicioasa si elastica, adaugand faina cat cuprinde. La final, se spala mainile si se ung cu ulei. Se unge si castronul cu ulei si se pune coca sub forma de bila in el. Se acopera castronul cu un prosop si se pune la loc cald.

Se pregateste umplutura: branza de vaca se rade si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, oul si albusul, stafidele aurii, esenta de vanilie si grisul.

Dupa ce aluatul a crescut, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia cate o bucatica din aluat si se intinde pe masa de lucru infainata, astfel incat sa se formeze un mic patrat. Se pune o lingura de umplutura la mijloc si se impaturesc colturile patratului catre centru, lipind cate doua colturi opuse prin presare. Se continua asa pana cand se termina aluatul. Se aseaza branzoaicele in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se lasa sa mai creasca circa 10 minute si se ung cu un galbenus amestecat cu lapte. Se coc apoi branzoaicele. Se pudreaza cu zahar dupa ce se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Tort de clatite cu crema de vanilie si dulceata de capsuni

Crema de vanilie: Se pun oul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si amidonul intr-un tuci si se mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul si se pune tuciul la foc,...

Citeste continuarea

Briose cu spuma de cocos colorata in roz

Postat de Valclaudia

Briose cu spuma de cocos colorata in roz

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Aeszam formele de briose din silicon tapetate cu hartiute de copt briosele. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 5 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2018, 19:21
la 16.12.2018, 19:24
Tare bune-s!
la 16.12.2018, 19:28
O bunatate
la 16.12.2018, 19:32
Cat sunt de aratoase
la 16.12.2018, 19:39
Ce frumos s-au rumenit!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking