Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa

Postat de Criss in Dulciuri
18 Feb 2012 | 86497 vizualizari
Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa

Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa Dupa o scurta absenta (motivata zic eu) am revenit cu niste placinte calde si pufoase, pentru voi!

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa:

Aluat:

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie sau portocale

Pentru umplutura:

  • 500 g branza dulce de vaca
  • 2 galbenusuri de ou
  • zahar dupa gust
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • stafide (optional)
  • coji de portocale confiate
  • 1 lingura gris
  • + un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa:

Aluat: Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana se lichefiaza. Se adauga laptele caldut si o lingura de faina si se lasa sa creasca maiaua. Faina se amesteca cu zaharul, oul, galbenusul, aromele si coaja de lamaie sau portocale. Se toarna laptele cu drojdia. Se framanta aluatul si dupa ce s-a adaugat tot laptele, se pune si untul topit. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se lasa sa creasca o ora, timp in care pregatim umplutura.

Umplutura:  Frecam galbenusurile cu zaharul si aromele, adaugam branza si o lingura de gris .

Intindem aluatul, taiem patratele, in mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Ungem cu galbenus si coacem la 180 grade, pentru cca 25-30 minute.

Pudram cu zahar si servim fara mila.

Aveti aici si reteta de Poale-n brau, ca la mama acasa, iar aici reteta de Branzoaice pentru care nu poti tine cont ca sunt fierbinti si le mananci cu pofta! :D

La fel de delicioase sunt si aceste Branzoaice, pufoase si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Galuste cu prune

Postat de gurita_ta2005

Galuste cu prune

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure si ii lasam sa se raceasca. Prunele se taie pe o parte si se scot samburii,se pun intr-un...

Citeste continuarea

Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Postat de katty

Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Incepem cu pregatirea  aluatului. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2012, 13:48
prima servita
la 18.02.2012, 14:12
ce bine arata
la 18.02.2012, 14:14
OOOOO ce bunatati faci aici.....ce branza a-i folosit mai exact?....
la 18.02.2012, 14:26
tin minte cand eram la scoala generala mancam aproape zilnic se gaseau mereu calzi, de-abia asteptam pauza
la 18.02.2012, 14:44
ce bune una vreau si eu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking