Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Postat de Constelatialeu in Prajituri
2 Noi 2018 | 3286 vizualizari
Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

M-am inspirat de la Ligia Bxl.......https://www.bucataras.ro/retete/brioche-cu-crema-de-patiserie-68912.html ...dar am facut modificari, am pus nuca macinata, le-am uns la final cu miere....si le-am facut portii unice....Retete inspirate de toamna.... Eu am facut cantitate dubla si asa o sa scriu reteta, cine vrea injumatateste cantitatile....

Ingrediente

  • Aluat
  • 4 oua
  • 800 g faina
  • 200 g unt cu 80 % grasime
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite cu sare, nu pline, rase
  • 2 pliculete cu drojdie uscata Dr. Oetker
  • 200 ml lapte
  • Crema
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri amidon Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 60 g zahar
  • 500 ml lapte
  • Nuca macinata
  • 100 g ciocolata neagra
  • miere pentru uns

Mod de preparare

Aluat : Intr-un castron cernem faina si presaram sarea. Separat amestecam drojdia uscata cu zaharul si laptele caldut, amestecam bine si apoi adaugam untul topit si ouale batute bine. Omogenizam amestecul si apoi il turnam peste faina si incepem sa amestecam pana obtinem un aluat nelipicios. Se lasa la crescut 1 ora, cat sta la crescut facem crema.

Crema. Intr-o cratita de inox cu fundul dublu amestecam zaharul vanilat, amidonul, zaharul si laptele si punem la fiert, amestecam continuu pana incepe sa se ingroase si adaugam si esenta de vanilie. Tragem de pe foc, acoperim cu o folie alimentara direct pe suprafata cremei si lasam sa se raceasca.

 Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua parti egale, eu l-am cantarit si apoi l-am impartit. Intindem doua foi dreptunghilare ( le-am masurat lungime 49 cm, latime 20 cm ). Pe fiecare foaie intindem crema de vanilie, presaram nuca macinata si ciocolata taiata. Rulam strans si apoi taiem in 7 bucati, apoi fiecare bucata in doua, obtinem 14 brioche. Eu l-am asezat in forme de ceramica in care am pus hartiute de brioche. ( pentru ca am avut doar 12 forme d eceramica, am mai folosit unele de silicon si unele de aluminiu). Dupa ce am asezat in forme mai lasam 1 ora la crescut, apoi bagam formele la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 30 min, pana incep sa se rumeneasca frumos. Se scot din cuptor si se ung cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

Postat de RODIMUR

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos  și vanilia, mixând...

Citeste continuarea

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 16:51
bune bune
la 02.11.2018, 16:59
Bune dimineața la cafea, pentru cine bea! Pentru tine ceai
la 02.11.2018, 17:39
Bunee
la 02.11.2018, 18:01
Delicioase!
la 02.11.2018, 18:04
Super arata!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking