Desert briose cu ciocolata, lamaie si caramel crocant

Postat de ancutsa in Dulciuri
5 Noi 2019 | 1743 vizualizari
Desert briose cu ciocolata, lamaie si caramel crocant

Brioșe cu blat delicios de ciocolată și lămâie, ornate cu cremă de ciocolată și decorate cu caramel crocant.

Ingrediente

  • Pentru brioșe:
  • 3 ouă,
  • 2 linguri zahăr brut (am folosit Sano Vita),
  • Un praf de sare,
  • 75 ml ulei,
  • 30 g ciocolată,
  • O linguriță coajă rasă de lămâie ținută în zahăr la borcan,
  • 5 g praf de copt,
  • 120 g făină albă,
  • Pentru cremă:
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 60 g ciocolată,
  • Pentru decor:
  • Caramel crocant, după gust

Mod de preparare

 

Pentru brioșe: se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită, coaja de lămâie, apoi făina și praful de copt. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe de copt. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 12 brioșe, care se lasă la răcit.

 Pentru cremă: se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu 60 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită.

 Pentru decor: se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele. Se decorează cu caramel crocant rupt bucățele.

 

Porții: 12 brioșe

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 20 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/briose-cu-ciocolata-lamaie-si-caramel.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata, lamaie si caramel crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pasca fara aluat cu blenderul Oster Reversible - reteta video

Postat de AlexTeacher

Pasca fara aluat cu blenderul Oster Reversible - reteta video

Lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora; Lasati branza de vaci la scurs; Separati galbenusurile de...

Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de simona72

Galuste cu prune

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala, se taie in doua, li se scot samburii, se adauga scortosoara si zaharul si se lasa deoparte sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2019, 16:22
la 05.11.2019, 16:37
la 05.11.2019, 16:54
la 05.11.2019, 17:12
la 05.11.2019, 19:22
O combinație rafinată! Îmi place...!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking