Desert briose cu ciocolata, lamaie si caramel crocant

Postat de ancutsa in Dulciuri
5 Noi 2019 | 196 vizualizari
Desert briose cu ciocolata, lamaie si caramel crocant

Brioșe cu blat delicios de ciocolată și lămâie, ornate cu cremă de ciocolată și decorate cu caramel crocant.

Ingrediente

  • Pentru brioșe:
  • 3 ouă,
  • 2 linguri zahăr brut (am folosit Sano Vita),
  • Un praf de sare,
  • 75 ml ulei,
  • 30 g ciocolată,
  • O linguriță coajă rasă de lămâie ținută în zahăr la borcan,
  • 5 g praf de copt,
  • 120 g făină albă,
  • Pentru cremă:
  • 125 g cremă mascarpone,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 60 g ciocolată,
  • Pentru decor:
  • Caramel crocant, după gust

Mod de preparare

 

Pentru brioșe: se bat albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat zahărul brut, gălbenușurile, unul câte unul, uleiul, 30 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită, coaja de lămâie, apoi făina și praful de copt. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă pentru brioșe, pregătită cu hârtiuțe de copt. Se coc brioșele la cuptorul preîncălzit, până trec testul scobitorii (aprox 20 min la foc mediu). Se obțin 12 brioșe, care se lasă la răcit.

 Pentru cremă: se amestecă frișca lichidă cu crema mascarpone, cu mixerul, până se obține o cremă fină. Jumătate din cremă se amestecă, separat, cu 60 g ciocolată topită pe baie de abur și răcită.

 Pentru decor: se umple un poș cu cele două creme și se ornează brioșele. Se decorează cu caramel crocant rupt bucățele.

 

Porții: 12 brioșe

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 20 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/briose-cu-ciocolata-lamaie-si-caramel.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata, lamaie si caramel crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert cake pops

Postat de CameliaComan

Desert cake pops

Taiem untul in cubulete mici si il punem intr-o craticioara. Il topim la foc mic.  Intr-un bol, trebuie sa punem ouale si zaharul. Le mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam esenta de...

Citeste continuarea

Cozonac dospit la rece

Postat de katty

Cozonac dospit la rece

Cernem faina intr-un vas mare. Intr-un castron, punem 2-3 linguri de faina. Fierbem 150 ml lapte in clocot si al adaugam peste faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Lasam faina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.11.2019, 16:22
la 05.11.2019, 16:37
la 05.11.2019, 16:54
la 05.11.2019, 17:12
la 05.11.2019, 19:22
O combinație rafinată! Îmi place...!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking