Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata

Postat de ladydi in Dulciuri
5 Oct 2017 | 3291 vizualizari
Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata

Desi nu o folosesc frecvent in retetele mele, ingredientul meu secret fiind ciocolata am incercat sa dau curs provocarii. :)

Ingrediente

  • 440 g faina
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 rodii
  • 2 lingurite cu varf ghimbir
  • 120 g unt topit
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 1 lingurita sare
  • 2 plicuri praf de copt
  • 50 g ciocolata cu lapte 
  • 30 g ciocolata alba

Mod de preparare

Scoatem samburii de rodie si ii punem la scurs, maruntim ciocolata cu lapte si dam pe razatoare cicolata alba.

Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugam ghimbirul.Facem o gropita in mijlocul lor. In alt castron amestecam ingredientele lichide: laptele, ouale si untul topit, apoi le adaugam in gropita facuta in ingredientele solide si le amestecam. La sfarsit punem si samburii de rodie.

Umplem pe jumatate formele de briose cu aluatul, adaugam ciocolata cu lapte apoi restul de aluat si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru circa 10 minute. Scoatem tava din cuptor adaugam ciocolata alba si mai dam la cuptor pentru inca circa 10 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Melcisori cu caise

Postat de Pungasa_Rogue

Melcisori cu caise

Se decongeleaza aluatul de foietaj.  Caisele se decojesc, apoi se paseaza pana devin piure. Se intinde aluatul, peste care se adauga piureul de caise. Se ruleaza, apoi se baga la...

Citeste continuarea

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Postat de gospodariu

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul,zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2017, 06:35
servesc si eu una la cafea
la 05.10.2017, 07:00
O, ce ingrediente speciale!
la 05.10.2017, 08:12
super!
la 05.10.2017, 08:27
la 05.10.2017, 08:56
Delicioase!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking