Desert briose cu visine, glazurate

Postat de Caty in Dulciuri
10 Iun 2022 | 2949 vizualizari
Desert briose cu visine, glazurate

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sare
  • 1 esență vanilie sau rom
  • Coaja de la o lamaie
  • 600-700g visine cărora le vom scoate sâmburii și le vom pune la scurs
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lămâie
  • 1 lingura apa fierbinte

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot.
Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare.
Adăugăm și laptele. Mixam bine până nu mai avem zahar netopit, apoi adăugăm faina amestecată cu praful de copt
Se mixeaza albușurile bine cu un praf de sare, se toarnă peste compoziția de mai sus și se amestecă ușor, de sus în jos cu un tel.
Cu lingura se toarnă aluat in fiecare forma pentru brioșă,foarte puțin trecut de jumătate.
Se așează deasupra 4 visine si se dau la cuptor pentru 35 minute
Trebuie sa se rumenească ușor.

Între timp se face glazura, amestecând zahărul pudra cu zeama de lămâie și apa fierbinte până se omogenizeaza.
Se toarnă într- un colt de punga sau pos cu un dui subțire și se ornează briosele după preferință, cat inca sunt calde
Pofta buna!🤗

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu visine, glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert briose cu cacao si nuca de post

Postat de Valclaudia

Desert briose cu cacao si nuca de post

Am preincalzit cuptorul la 175 grade C. Am pus zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, pasta de macese, uleiul, apa minerala, pudra de cacao. Am mixat. Am adaugat apoi...

Citeste continuarea

Mousse cu migdale si sos de caramel

Postat de comanligia

Mousse cu migdale si sos de caramel

Mousse : intr-o craticioara se pune zaharul si 2 linguri de apa, se amesteca pana se topeste zaharul. Se da craticioara de pe foc si se adauga frisca lichida (incalzita dinainte). Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2022, 10:50
Ce frumușele sunt...!
la 14.06.2022, 08:12
Super!
la 14.06.2022, 08:57
Delicioase!
la 15.06.2022, 20:51
Faine și delicioase!
la 19.06.2022, 10:52
Delicioase!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking