Desert briose cu visine, glazurate

Postat de Caty in Dulciuri
10 Iun 2022 | 2937 vizualizari
Desert briose cu visine, glazurate

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sare
  • 1 esență vanilie sau rom
  • Coaja de la o lamaie
  • 600-700g visine cărora le vom scoate sâmburii și le vom pune la scurs
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lămâie
  • 1 lingura apa fierbinte

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca la mixer, cu zahărul și esenta pana ce acesta se topește aproape tot.
Se adaugă uleiul câte puțin, amestecând in continuare.
Adăugăm și laptele. Mixam bine până nu mai avem zahar netopit, apoi adăugăm faina amestecată cu praful de copt
Se mixeaza albușurile bine cu un praf de sare, se toarnă peste compoziția de mai sus și se amestecă ușor, de sus în jos cu un tel.
Cu lingura se toarnă aluat in fiecare forma pentru brioșă,foarte puțin trecut de jumătate.
Se așează deasupra 4 visine si se dau la cuptor pentru 35 minute
Trebuie sa se rumenească ușor.

Între timp se face glazura, amestecând zahărul pudra cu zeama de lămâie și apa fierbinte până se omogenizeaza.
Se toarnă într- un colt de punga sau pos cu un dui subțire și se ornează briosele după preferință, cat inca sunt calde
Pofta buna!🤗

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu visine, glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Minitarte cu fructe

Postat de ela2015

Minitarte cu fructe

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea.  Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut...

Citeste continuarea

Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Postat de CameliaComan

Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2022, 10:50
Ce frumușele sunt...!
la 14.06.2022, 08:12
Super!
la 14.06.2022, 08:57
Delicioase!
la 15.06.2022, 20:51
Faine și delicioase!
la 19.06.2022, 10:52
Delicioase!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking