Desert briose din albusuri, cu merisoare

Postat de RODIMUR in Prajituri
21 Dec 2020 | 2814 vizualizari
Desert briose din albusuri, cu merisoare

Am avut nevoie de câteva gălbenușuri pentru o cremă, așa că din albușuri m-am gândit să fac niște brioșe, pentru că nu mai făcusem de mult timp așa ceva și chiar era necesar un desert în casă. Pot spune că prepararea lor nu a durat prea mult timp, nu a fost sofisticată și în plus, aceste brioșe sunt chiar economice, bune și tare drăguțe... Din ingredientele de mai jos am făcut 12 brioșe, cam câte 2/porție.

Ingrediente

  • 6 albușuri
  • 1 praf de sare extrafină
  • 150 hrame de zahăr tos
  • 150 grame de făină albă
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • Pentru decor:
  • 100 grame de merișoare

Mod de preparare

Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos, puțin câte puțin, mixându-se întruna.

Când compoziția a căpătat consistența unei bezele, se adaugă coaja răzuită de lămâie și apoi treptat, făina albă amestecată cu praful de copt. La urmă se încorporează și uleiul de floarea soarelui și se omogenizează compoziția.

Se toarnă compoziția în formele pentru brioșe, după care se decorează cu merișoare.

Se dă tava cu brioșe la cuptor, la foc mediu, până ce acestea cresc și se rumenesc frumos.

Atunci se scoate tava din cuptor și când se răcesc, se scot brioșele din forme.

Cine dorește, le poate pudra cu 1-2 linguri de zahăr pudră. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose din albusuri, cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Incepem cu  ganache-ul de ciocolata : Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana...

Citeste continuarea

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Aluat : Intr-un castron cernem faina si presaram sarea. Separat amestecam drojdia uscata cu zaharul si laptele caldut, amestecam bine si apoi adaugam untul topit si ouale batute bine. Omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2020, 17:04
Delicioase!
la 21.12.2020, 17:05
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 21.12.2020, 17:14
la 21.12.2020, 17:22
Perfecte pentru ceaiul de la ora 5
la 21.12.2020, 17:45
Ce bine arata

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking