Ingrediente
- 6 albușuri
- 1 praf de sare extrafină
- 150 hrame de zahăr tos
- 150 grame de făină albă
- coaja răzuită de la o lămâie
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- Pentru decor:
- 100 grame de merișoare
Mod de preparare
Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos, puțin câte puțin, mixându-se întruna.
Când compoziția a căpătat consistența unei bezele, se adaugă coaja răzuită de lămâie și apoi treptat, făina albă amestecată cu praful de copt. La urmă se încorporează și uleiul de floarea soarelui și se omogenizează compoziția.
Se toarnă compoziția în formele pentru brioșe, după care se decorează cu merișoare.
Se dă tava cu brioșe la cuptor, la foc mediu, până ce acestea cresc și se rumenesc frumos.
Atunci se scoate tava din cuptor și când se răcesc, se scot brioșele din forme.
Cine dorește, le poate pudra cu 1-2 linguri de zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose din albusuri, cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|