Desert briose pascale – cuib cu oua

Postat de ancutsa in Prajituri
3 Mai 2021 | 2509 vizualizari
Desert briose pascale – cuib cu oua

Pentru Paște, pe lângă cozonaci și pască , am pregătit și aceste brioșe cuib cu ouă. Eu am folosit frișcă neîndulcită LaDORNA. Ai mei au fost încântați. I-am dus și nașei de Paște și tare mult s-a bucurat   Voi ce desert ați pregătit pentru cei dragi, de Paște?   Retete pascale  

Ingrediente

  • Pentru brioșe:
  • 3 ouă,
  • Un praf de sare,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
  • 4 ml îndulcitor,
  • 50 ml ulei,
  • 1 linguriță apă flori de portocal,
  • 3 linguri făină,
  • 5 g praf de copt,
  • Crema ganache:
  • 100 ml frișcă neîndulcită LaDorna,
  • 80 g ciocolată amăruie,
  • Decor:
  • Ouă de ciocolată,
  • fire de busuioc,
  • fire de mentă

Mod de preparare

Brioșele:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt,  uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul. Apoi adaugi făina și omogenizezi cu o spatulă, cu mișcări largi, pentru a menține aluatul pufos, aerat.

Torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt. Dai tăvile pentru 20 de minute, la foc mediu (sau până trec testul scobitorii), la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit, apoi le scoți hârtiuțele.

 

Crema ganache:

Pentru ganache: pui într-un bol, aflat pe baie de abur, ciocolata ruptă bucățele împreună cu frișca. Amesteci din când în când. Odată topită ciocolata, amesteci bine și dai la frigider 10 minute. Apoi bați amestecul cu mixerul, până devine cremos.

 

Montare și Decor:

Glazurezi fiecare brioșă, folosind un poș cu un dui pentru iarbă. Decorezi cu ouă de ciocolată, fire de busuioc și fire de mentă.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/05/briose-pascale-cuib-cu-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pascale – cuib cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Postat de rocsi_1612

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Spalati merele si le scoateti cotoarele. Le asezati intr-o tava pe hartie de copt, le presarati cu scortisoara. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand...

Citeste continuarea

Tarta cu cocos

Postat de andaoana

Tarta cu cocos

Pregatim o tava de tarta . Tava mea are 25x10 . Am pus pe ea folie alimentara . In vasul robotului punem fulgi de cocos , zaharul de cocos si untul si pornim robotul . Il lasam sa mearga pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2021, 19:20
la 03.05.2021, 19:25
Foarte dragute!
la 03.05.2021, 20:15
la 03.05.2021, 20:17
la 03.05.2021, 20:23
Ce frumusele sunt!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking