Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

Postat de anuta in Prajituri
15 Iul 2016 | 2957 vizualizari
Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

pentru concurs retete de vara reteta fara coacere

Ingrediente

  • blat
  • 250 g biscuiti,
  • 125 g unt sau margarina,
  • cateva tablete de ciocolata alba(optional)
  • nectar de morcovi;
  • 8-10 morcovi tineri,
  • 3-4 stelute de anason,
  • un praf de sortisoara,
  • 500 ml apa,
  • 300 g zahar
  • umplutura
  • 200 g smantana,
  • 200 g branza dulce de vaci,
  • 200 ml nectar de morcovi,
  • un plic gelatina(10 g) jeleu;
  • 200 ml nectar de morcovi,
  • un plic de jelle tort

Mod de preparare

Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite.Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil(diametrul de20 cm) Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja,taiati cubulete si fierti cca 30 de minute,la foc domol cu zaharul,apa,anasonul si scortisoara.Se da de pe foc si se da la blender . Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece, apoi topita la bain marin.Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore. Se prepara jeleul amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar apoi se da in 2-3 clocote pe foc,amestecand continuu.Se toarna fierbinte dasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura.De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie. Sfat; Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna jeleul cald.                                    Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lime

Blatul:  Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugati zaharul, mixati bine, apoi uleiul. Adaugati faina, praful de copt, zeama de lamaie, vanilia si amestecati...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere

Mixezi untul la temperatura camerei, cu un praf de sare, cu zahărul măcinat și zahărul vanilat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare. Adaugi zeama de lămâie și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2016, 17:23
la 15.07.2016, 20:00
ar fi buna o portioara acum
la 16.07.2016, 09:28
foarte buna!
la 17.07.2016, 10:18
Ce buna trebuie sa fie!
la 17.07.2016, 16:53
ce bunatate!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking