Ingrediente
- 250 grame de gris
- 150 grame de zahăr tos
- 1-2 plicuri de vanilie
- 1 linguriță de coajă de lime (lămâie)
- 3 linguri de peltea de gutui
- 750 ml de apă
- Pentru umplutură:
- 1 borcan de gem de gutui
- Pentru jeleu:
- 250 ml de suc proaspăt de portocale
- 3 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de amidon alimentar
- coaja răzuită de la o portocală
Mod de preparare
Se amestecă grisul cu: zahărul, coaja de lime, vanilia și se adaugă apa rece. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția.
Se adaugă cele trei linguri de peltea în compoziție și se uniformizează.
O jumătate din cantitatea de compoziție se toarnă în tava în care s-a pus folie alimentară și se nivelează cu ajutorul unei linguri umezite în apă.
Peste compoziția din gris se întinde și se nivelează un strat de gem de gutui și apoi se pune restul de compoziție. Se nivelează și se lasă să se răcorească.
Între timp se pregătește jeleul de portocale. Se amestecă zahărul cu: amidonul, coaja răzuită și sucul de portocală. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce jeleul începe să se îngroașe.
Se toarnă jeleul imediat peste budincă și după ce se răcește, se dă vasul la frigider, pentru câteva ore (chiar peste noapte) ca să se întărească.
După ce s-a întărit, se pune pe platou și se scoate cu grijă folia.
Se servește rece și se ține la frigider, până ce se epuizează.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|