Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

Postat de RODIMUR in Dulciuri
22 Mar 2019 | 3060 vizualizari
Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

Chiar și în post putem prepara unele dulciuri, ușor și destul de repede, cu ingrediente pe care le avem la îndemână. Astfel am gândit atunci când am făcut această budincă de gris, foarte bună și aromată, grație în special, jeleului de portocale. Este un desert foarte bun și aspectuos, mai ales dacă avem un eveniment festiv în post. Eu am făcut această budincă delicioasă într-o tavă în formă de inimă, doar pentru o probă, dar se poate face în orice tavă aveți la îndemână. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care budinca a stat la frigider, ca să se întărească.

Ingrediente

  • 250 grame de gris
  • 150 grame de zahăr tos
  • 1-2 plicuri de vanilie
  • 1 linguriță de coajă de lime (lămâie)
  • 3 linguri de peltea de gutui
  • 750 ml de apă
  • Pentru umplutură:
  • 1 borcan de gem de gutui
  • Pentru jeleu:
  • 250 ml de suc proaspăt de portocale
  • 3 linguri de zahăr tos
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • coaja răzuită de la o portocală

Mod de preparare

Se amestecă grisul cu: zahărul, coaja de lime, vanilia și se adaugă apa rece. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția.

Se adaugă cele trei linguri de peltea în compoziție și se uniformizează.

O jumătate din cantitatea de compoziție se toarnă în tava în care s-a pus folie alimentară și se nivelează cu ajutorul unei linguri umezite în apă.

Peste compoziția din gris se întinde și se nivelează un strat de gem de gutui și apoi se pune restul de compoziție. Se nivelează și se lasă să se răcorească.

Între timp se pregătește jeleul de portocale. Se amestecă zahărul cu: amidonul, coaja răzuită și sucul de portocală. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce jeleul începe să se îngroașe. 

Se toarnă jeleul imediat peste budincă și după ce se răcește, se dă vasul la frigider, pentru câteva ore (chiar peste noapte) ca să se întărească.

După ce s-a întărit, se pune pe platou și se scoate cu grijă folia. 

Se servește rece și se ține la frigider, până ce se epuizează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cum se face crema de lamaie verde- Lime Curd

Postat de Oana

Cum se face crema de lamaie verde- Lime Curd

Amestecati intr-o craticioara ouale cu galbenusurile, zaharul, zeama de la cele trei lamai verzi si coaja rasa de la doua lamai Puneti craticioara pe foc, la...

Citeste continuarea

Cornulete cu cocos si nuca, de post

Postat de rocsi_1612

Cornulete cu cocos si nuca, de post

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita. O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet. Drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2019, 11:19
la 22.03.2019, 11:28
Foarte gustoasa budinca ta !!!
la 22.03.2019, 11:31
mmmmm buna imi place
la 22.03.2019, 11:34
Mulțumesc frumos, Mihaela! A fost atât de aromată și bună, de nici nu-ți venea să crezi că este de post...!
la 22.03.2019, 11:34
Mulțumesc, Daliana! Mă bucur că-ți place...

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking