Desert Capsunica Vesela

Postat de epurasha2bb in Prajituri
20 Mai 2010 | 4442 vizualizari
Desert Capsunica Vesela

Ingrediente

  • cateva capsuni proaspete,
  • 1 dovleac mic,
  • 2 plicuri gelatina,
  • cateva linguri de zahar,
  • cateva lingurite de scortisoara Kotanyi,
  • 2 cuburi de ciocolata neagra de menaj,
  •  putin unt,
  • 1/2 cescuta de zeama de capsuni,
  • esenta de lamaie,
  •  creione Dr.Otker pt.decor.
  • Mai avem nevoie de
  • hartie de copt
  • forme mici ondulate de tarte  

Mod de preparare

Se curata 1/2 dovleac de coaja si se taie cubulete, se presara zahar si scortisoara pe ele si se dau 10 minute la microunde.Se scoate dovleacul copt si se paseaza pana obtinem un piure.Lasam deoparte sa se raceasca.

Topim ciocolata neagra si o turnam in formele de minitarte unse cu unt si tapetate cu cate o bucata de hartie de copt.Bagam la congelator 10-15 minute sa fim siguri ca se intaresc.

Pregatim gelatina de fructe topind gelatina impreuna cu 1/2 l lichid obtinut din zeama de capsuni, cativa stropi de esenta de lamaie si apa.Se lasa sa fiarba 1 minut si se pune intr-un castron putin la rece.

Apoi se scot formele de miniatarte si se scoate cu grija ciocolata intarita.Apoi dezlipim tot cu grija hartia de copt.

Turnam gelatina de culoarea chihlimbarului.

Asezam cate o capsuna deasupra.

Decoram cu creioanele de decor colorate divers.

Asezam aceste cosulete de ciocolata deasupra unei rondele de dovleac copt cu tot cu coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Capsunica Vesela" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale

Postat de katty

Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale

Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra. Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata. Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri...

Citeste continuarea

Desert entremet cu mousse de caramel

Postat de licurici_lra

Desert entremet cu mousse de caramel

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.  Se macina 85-90g de migdale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2010, 14:52
prima ca ela e pa faza si daca vede rade tot super 5 furcu mari si lateeeeeeeee
la 20.05.2010, 14:53
sa sti ca si aici am vazu creioane dar numai roz
la 20.05.2010, 15:08
la 20.05.2010, 15:42
multumesc fetelor! nadina aici am gasit la Real din astea cu rosu, galben , alb si verde si am luat 2 cutii sa fiu sigura
la 20.05.2010, 15:43
te cred mariana dar eu nu am real aici trebuie sa vad daca e roz poate gasesc si alte culori

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking