Ingrediente
- 2 cani faina alba tip 000
- 10 gr praf de copt
- 10 gr lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 4 oua
- 1 cana iaurt cremos grecesc
- 3/4 cana ulei
- 3/4 cana zahar pudra
- 15 gr zahar vaniliat
- 15 gr mix condimente pentru turta dulce
- 1 lamaie - coaja si zeama
- 150 gr cana miez de nuca
- 150 gr fructe confiate
Mod de preparare
- Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina.
- Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
- Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.
- In acest scop scoateti din timp ouale si iaurtul din frigider.
- Aduceti faina alba din camara.
- Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
- Intr-un bol, separat, se mixeaza ouale cu zaharul pudra si cel vaniliat, pana se obtine o compozitie cremoasa.
- Adaugati uleiul, iaurtul si zeama de lamaie. Amestecati.
- Se introduc ingredientele uscate. Omogenizati.
- La sfarsit incorporati in aluat, coaja rasa de lamaie, miezul de nuci si fructele confiate si aromele pentru turta dulce . .
- Amestecul se toarna in tava pregatita din timp.
- Coaceti checul timp de 45 minute sau pana trece testul scobitorii.
- Taiati checul doar dupa racire.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|