Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
23 Iul 2021 | 5543 vizualizari
Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

 Acest gen de chec il prepar destul de des. Este ideal alaturi de cafeluta sau un pahar de lapte. De data aceasta diferenta a fost facuta de mixul aromat pentru condimentarea turtei dulci.

Ingrediente

  • 2 cani faina alba tip 000
  • 10 gr praf de copt
  • 10 gr lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 1 cana iaurt cremos grecesc
  • 3/4 cana ulei
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 15 gr zahar vaniliat
  • 15 gr mix condimente pentru turta dulce
  • 1 lamaie - coaja si zeama
  • 150 gr cana miez de nuca
  • 150 gr fructe confiate

Mod de preparare

  • Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina.
  • Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
  • Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • In acest scop scoateti din timp ouale si iaurtul din frigider.
  •  Aduceti faina alba din camara.
  •  Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
  • Intr-un bol, separat, se mixeaza ouale cu zaharul pudra si cel vaniliat, pana se obtine o compozitie cremoasa.
  • Adaugati uleiul, iaurtul si zeama de lamaie. Amestecati.
  • Se introduc ingredientele uscate. Omogenizati.
  • La sfarsit incorporati in aluat, coaja rasa de lamaie, miezul de nuci si fructele confiate  si aromele pentru turta dulce . .
  • Amestecul se toarna in tava pregatita din timp.
  • Coaceti checul timp de 45 minute sau pana trece testul scobitorii.
  •  Taiati checul doar dupa racire.

                             Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Minciunele

Postat de ela2015

Minciunele

Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei). Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor. Dizolvam drojdia in laptele...

Citeste continuarea

Fursecuri spritate cu portocale

Postat de andaoana

Fursecuri spritate cu portocale

Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis.  Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2021, 08:10
Ce dor îmi era, de un chec!
la 23.07.2021, 08:11
Bun!
la 23.07.2021, 08:41
la 23.07.2021, 09:16
Iau cafeaua si vin!
la 23.07.2021, 10:45

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking