Ingrediente
- 200 g de unt moale
- 4 oua
- 400 g de faina
- 250 ml de lapte
- 90 g de zahar tos
- 70 g de zahar pudra
- cateva picaturi de aroma de vanilie naturala
- 1 plic de praf de copt
- 3-4 linguri de cacao
- 1 lingurita de rom
- coaja rasa de portocala
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec.
Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra.
Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala.
Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in compozitia precedenta.
Bateti spuma albusurile cu un varf de sare si cu zaharul tos.
Incorporati-le treptat amestecand de jos in sus. Divizati compozitia obtinuta in 2.
Adaugati cacaoa si romul intr-o parte, amestecati bine.
Varsati treptat si pe rand cele 2 compozitii in formele de chec .
Treceti o furculita prin fiecare forma facand o spirala.
Coaceti timp de 35 - 40 minute.
Lasati sa se raceasca un pic si demulati.
Decorati cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|