Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt

Postat de nadea68 in Dulciuri
26 Noi 2016 | 18096 vizualizari
Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt

Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt Am gasit reteta asta pe un blog, mi s-a parut interesanta si am incercat-o. Intr-adevar, iese un chec pufos, chiar daca e pe baza de apa si nu lapte. Ideal pentru micul dejun sau in orice moment al zilei. Pentru aceasta reteta avem nevoie de: faina, oua, zaar, ulei, cacao  

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt:

  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 250 g zahar (eu am folosit 200 g)
  • 130 ml ulei
  • 130 ml apa
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • zahar pudra
  • in plus eu am folosit cateva linguri de nuttella

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt:

Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam si apa, continuand sa mixam.

Praful de copt si faina le dam prin sita. Adaugam peste oua, amestecam pana se omogenizeaza.

Luam o forma de tort  cu diametrul de 24 cm. Dupa ce o ungem cu unt sau ulei si o dam cu faina, turnam 3/4 din aluat. In restul de aluat, punem cacao si turnam peste celalalt aluat.

Adaugam si cateva linguri de nuttella (facultativ).

Dam la cuptor 40 minute sau facem proba cu scobitoare.

Cand e gata lasam la racit si decoram cu zahar pudra.

Alte reteta de chec pufos si delicios Chec pufos cu cacao si Chec rapid si ieftin

Va mai recomandam si reteta Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gogosi cu lingura

Postat de caroline

Gogosi cu lingura

Intr-un bol mixam bine cu ajutorul unui tel cele 6 linguri cu zahar impreuna cu ouale intregi,zaharul vanilat si un varf de sare . Adaugam apoi laptele si cele patru linguri cu ulei, amestecam...

Citeste continuarea

Desert minitarte cu ciocolata

Postat de privatelaura

Desert minitarte cu ciocolata

Ciocolata si untul se topesc pe baie de aburi, se omogenizeaza, apoi se dau deoparte. Ouale se mixeaza spuma, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Odata omogenizata compozitia, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2016, 17:21
Vai, taman când mă pregăteam să zic că-i de post, am văzut (la modeul de preparare) că are ouă, chit că nu-s trecute la ingrediente.
Oricum, arată tare bine.
la 26.11.2016, 17:24
Ce pufosenie!
la 26.11.2016, 17:25
Parinte,din graba de a edita am uitat de oua...
la 26.11.2016, 17:45
delicios
la 26.11.2016, 18:06
uneori e grav sa uiti de oua ))

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking