Desert chec colorat, cu nuca si rahat
Postat de RODIMUR in Dulciuri 6 Mai 2018 | 4853 vizualizari
Aceasta este o rețetă preluată de la mămica mea. Ea îi zice "chec colorat", iar eu am adăugat în titlu și ingredientele esențiale, pentru un plus de precizie. Acest chec este cu adevărat un deliciu și mi-a plăcut dintotdeauna, foarte mult.
Deși îmi plac prăjiturile cu cremă, sau frișcă, fac mai mult prăjituri uscate, pentru că sunt mai sigure. Celelalte cer condiții speciale, pentru că ingredientele sunt ușor alterabile. Nu prea agreez prăjiturile cu frișcă artificială, cu lapte concentrat, sau condensat, cu gelatină... ci le prefer pe cele cu ingrediente absolut naturale și aceste prăjituri se fac în condiții de siguranță alimentară ce trebuie respectate întocmai. Iar acest chec, deși uscat este preferatul meu, dintre toate dulciurile, pentru că este foarte parfumat și plăcut, pentru gustul său foarte bun.
Atunci când i-am cerut mămicăi rețeta, mi se părea că este foarte multă nucă și rahat, că aceste ingrediente pot îngreuna aluatul, dar ea mi-a răspuns și mi-a repetat, la insistențele mele, că ea așa a făcut dintotdeauna checul colorat și că i-a ieșit foarte bun de fiecare dată. (Știu asta, prea bine! Iar checurile ei arătau întotdeauna mai frumos...)
Ingredientele de mai jos sunt pentru un singur chec. Cel mai important tips pentru reușita acestui chec este mixarea continuă a aluatului, până la sfărșit.
Inapoi la reteta
|