Desert chec cu banane

Postat de cristina1985 in Prajituri
3 Ian 2019 | 2024 vizualizari
Desert chec cu banane

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lamaie
  • un praf sare
  • 2 banane coapte

Mod de preparare

Peste galbenusuri se toarna in fir subtire uleiul, amestecand intr-un singur sens, ca la maioneza. Se adauga coaja de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu sare, apoi se adauga zaharul in  ploaie si si se continua, pana se intaresc. Se pune peste albusuri,praful de copt stins in zeama de lamaie ( nu trebuie toata). Apoi, urmeaza galbenusurile, faina, bananele (zdrobite cu furculita), amestecand de jos in sus cu telul, usor pentru a nu se lasa compozitia.

Aluatul se toarna intr-o tava de chec si se introduce in cuptorul preincalzit, primele 10 minute, foc putin mai mare, apoi la foc mic. Timpul total de coacere este in jur de 1 ora. Verificati dupa 40-50 minute, cu o scobitoare daca este facut ( ar trebui sa iasa curata cand este gata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert banana bread cu cirese confiate si alune

Postat de oanapl

Desert banana bread cu cirese confiate si alune

Într-un bol încăpător se mixează ouăle, cu sarea zahărul măcinat, până când compoziția devine spumoasă. Se adaugă untul topit, smântâna și esența de...

Citeste continuarea

Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

Postat de oanapl

Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

Se taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2019, 21:15
N-am făcut/gustat dar cred că merită încercat...!
la 03.01.2019, 21:26
Foarte aromat si delicios!
la 03.01.2019, 21:51
super
la 03.01.2019, 21:52
la 03.01.2019, 22:05

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking