Desert chec cu mere si fulgi de migdale

Postat de Criss in Prajituri
29 Sep 2020 | 2657 vizualizari
Desert chec cu mere si fulgi de migdale

Checurile nu sunt chiar deserturile mele preferate. Mi se par destul de fade si nu ma omor dupa ele. Cum am mai spus, prefer prajiturile cu crema, ciocolata, frisca, fructe, tartele de oricefel, dar checurile chiar nu imi plac in mod deosebit. Dar acest chec cu mere si fulgi de migdale, aromatizat cu scortisoara, vanilie si coaja de lamaie a iesit exact pe gustul meu, indeosebi pentru ca are o textura umeda, deloc inecacioasa. Si a mers perfect langa o cafea. L-am facut la repezeala pentru ca voiam sa-mi testez noul cuptor electric. Si ma declar foarte multumita de el (de cuptor adica), mai ales dupa ce m-a ajutat sa fac primii macaronsi (aproape) perfecti.

Ingrediente

  • 300 g faina 
  • 160 g zahar 
  • 4 oua 
  • 100 g unt 
  • 100 ml lapte 
  • 1 plic praf de copt
  • 4 mere (am pus 5) 
  • scortisoara 
  • coaja de lamaie 
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt. (Eu am facut tot amestecul cu mixerul.)
Se adauga untul moale, apoi laptele si se amesteca pana se obtine o crema fina. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara dupa gust. Se taie merele felii subtiri, se stropesc cu lamaie ca sa nu se oxideze si se integreaza in compozitie. Se toarna compozitia in tava/forma tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 C, timp de 35 minute. Se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce s-a racit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu mere si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

Blatul: Intr-un bol puneti doua oua intregi si 4 galbenusuri. Mixati si adaugati treptat zaharul. Puneti uleiul, laptele, vanilia, amestecati. La final adaugati faina cernuta cu praful de copt....

Citeste continuarea

Prajitura cu foi fragede si mere

Postat de merisor67

Prajitura cu foi fragede si mere

Pentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2020, 13:32
la 29.09.2020, 13:42
la 29.09.2020, 14:56
la 29.09.2020, 15:00
Fain...!
la 29.09.2020, 15:16
Bun!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking