Desert chec cu sos de zmeura

Postat de cristina1985 in Prajituri
26 Ian 2019 | 3183 vizualizari
Desert chec cu sos de zmeura

Ingrediente

  • Chec:
  • 4 oua
  • 1 pahar de 125 g iaurt
  • 2 pahare (acelasi) rase de zahar
  • 3 pahare cu varf faina
  • 1 pahar ulei
  • coaja lamaie
  • 1 lg-ta suc lamaie
  • un praf sare
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 200 g zmeura congelata
  • 1 lg faina (pentru zmeura)
  • Sos de zmeura:
  • 300 g zmeura congelata
  • 100 g zahar
  • 2 lg apa

Mod de preparare

Se unge o tava de ceramica, cu unt (se poate folosi hartie de copt ).

Pentru aluat, se foloseste acelasi pahar de la iaurt, pentru toate ingredientele. Se amesteca ouale cu zaharul, pana se fac spuma.Apoi, se adauga uleiul,putin cate putin,lingurita de suc de lamaie,iaurtul si la final faina ,coaja de lamaie si  praful de copt.

Zmeura congelata(nu trebuie dezghetata), se da prin faina. Se toarna 1/2 din aluat in tava de chec, se pune 1/2 din cantitatea de zmeura,iar aluat si deasupra restul de fructe.Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic .Eu am tinut-o cam 50-60 minute.Dupa 20-30 minute, urmariti checul pe geamul cuptorului si cand pare ca este facut, verificati-l cu un bat de frigarui.Daca iese curat, este facut.La mine s-a facut mai greu in centru.In acest caz ,mai lasati-l.

Sosul de zmeura: Zmeura se lasa la dezghetat. Se fierbe apa cu zaharul ,pana incepe sa faca spume si se mai topeste.Se adauga zmeura si se fierbe cam 3-5 minute,depinde cat de gros vreti sa fie sosul. La mine a iesit mai lichid, astfel ca a insiropat checul.

Se taie felii de chec si se servesc cu sos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Snickers

Postat de Geanina87

Desert prajitura Snickers

Blat : Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa. Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in...

Citeste continuarea

Baclava

Postat de Ela68

Baclava

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2019, 19:44
Ce chec aromat!
la 26.01.2019, 20:00
Bun!
la 26.01.2019, 20:05
la 26.01.2019, 20:07
la 26.01.2019, 20:11
Ce bun trebuie să fie, cu zmeură...!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking