Desert chec in straturi

Postat de katty in Dulciuri
24 Mar 2018 | 3254 vizualizari
Desert chec in straturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 7 linguri zeama de portocale
  • 5 linguri ulei
  • 1 1/2 cana faina
  • 5 gr praf de copt
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 3 linguri nuca macinata
  • 50 gr coacaze negre congelate
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in 3 parti cat mai egale. In prima punem cacaua, in cea dea doua nucile macinate. Turnam compozitia cu cacao in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Nivelam si turnam compozitia cu nuci. Deasupra  punem compozitia simpla, apoi presaram coacazele congelate.

Dam tavile la cuptor pana checul trece proba scobitorii. Scoatem checul, il lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

Postat de reisnaor_2006

Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce...

Citeste continuarea

Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Postat de timea

Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 17:05
la 24.03.2018, 17:14
la 24.03.2018, 17:58
Bun!
la 24.03.2018, 18:05
ce frumusel
la 24.03.2018, 18:28
arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking