Desert chec pufos cu banuti de ciocolata

Postat de panacris in Prajituri
24 Feb 2019 | 2050 vizualizari
Desert chec pufos cu banuti de ciocolata

Un dulce ieftin si bun! ;)

Ingrediente

  • Oua 6 bucati,
  • Oţet 1 lingura,
  • Zahar tos 1 cana,
  • Ulei de cocos 10 linguri,
  • Lapte de soia 15 linguri,
  • Zahar vanilat Bourbon 2 plicuri,
  • Praf de copt cu sofran 1 plic,
  • Sare de mare ½ lingurita,
  • Faina alba 000, 2 cani,
  • Banuti de ciocolata cca. 100 g.

Mod de preparare

Albusurile la temperatura camerei se bat energic, cu un praf de sare si 1 lingură de oțet, cca. 5 minute, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate cca. 10 minute pana se obtine o crema lucioasa.

Intre timp galbenusurile se amesteca cu uleiul de cocos, pana ce se obtine o crema omogena.

Apoi se adauga peste crema de albusuri, se amesteca usor pana ce se inglobeaza. Urmeaza sa se adauge laptele si faina amestecata cu praful de copt.

Se amesteca usor cu treapta 1 de la mixer, pana ce se inglobeaza toate ingredientele si se obtine un aluat usor fluid.

Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi de chec, se toarna compozitia, se presara banutii de ciocolata si se da la cuptor, la foc mediu, 200 grade, cca. 10 minute, apoi se reduce focul la minim, cca. 150 grade pentru inca 25 de minute.

Dupa ce trece testul scobitorii, se opreste cuptorul si se lasa la racit în cuptor cu usa intredeschisa.

La servire se pudrează cu zahar farin.

Spor si pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu banuti de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute...

Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de sufletista

Desert crema de zahar ars

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2019, 22:13
Bun bun!
la 24.02.2019, 22:21
Delicios!
la 24.02.2019, 22:22
vreau si eu 30 de banuti de aur nu de ciucalata....
la 24.02.2019, 22:43
Bun!
la 24.02.2019, 22:48

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking