Desert chec pufos cu banuti de ciocolata

Postat de panacris in Prajituri
24 Feb 2019 | 2034 vizualizari
Desert chec pufos cu banuti de ciocolata

Un dulce ieftin si bun! ;)

Ingrediente

  • Oua 6 bucati,
  • Oţet 1 lingura,
  • Zahar tos 1 cana,
  • Ulei de cocos 10 linguri,
  • Lapte de soia 15 linguri,
  • Zahar vanilat Bourbon 2 plicuri,
  • Praf de copt cu sofran 1 plic,
  • Sare de mare ½ lingurita,
  • Faina alba 000, 2 cani,
  • Banuti de ciocolata cca. 100 g.

Mod de preparare

Albusurile la temperatura camerei se bat energic, cu un praf de sare si 1 lingură de oțet, cca. 5 minute, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate cca. 10 minute pana se obtine o crema lucioasa.

Intre timp galbenusurile se amesteca cu uleiul de cocos, pana ce se obtine o crema omogena.

Apoi se adauga peste crema de albusuri, se amesteca usor pana ce se inglobeaza. Urmeaza sa se adauge laptele si faina amestecata cu praful de copt.

Se amesteca usor cu treapta 1 de la mixer, pana ce se inglobeaza toate ingredientele si se obtine un aluat usor fluid.

Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi de chec, se toarna compozitia, se presara banutii de ciocolata si se da la cuptor, la foc mediu, 200 grade, cca. 10 minute, apoi se reduce focul la minim, cca. 150 grade pentru inca 25 de minute.

Dupa ce trece testul scobitorii, se opreste cuptorul si se lasa la racit în cuptor cu usa intredeschisa.

La servire se pudrează cu zahar farin.

Spor si pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu banuti de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu visine

Postat de MotanLaOale

Crumble cu visine

Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii. Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am folosit...

Citeste continuarea

Tarta cu rondele de mere

Postat de Irina

Tarta cu rondele de mere

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat 3 linguri de zahar, apoi pe rand galbenusurile. La final, am adaugat usor faina in ploaie. Am turnat aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2019, 22:13
Bun bun!
la 24.02.2019, 22:21
Delicios!
la 24.02.2019, 22:22
vreau si eu 30 de banuti de aur nu de ciucalata....
la 24.02.2019, 22:43
Bun!
la 24.02.2019, 22:48

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking