Desert cheesecake cu capsuni

Postat de panacris in Torturi
1 Iun 2017 | 4233 vizualizari
Desert cheesecake cu capsuni

“ Fara doar si poate, acest dulce este in topul preferintelor in casa - indiferent de anotimp. Vara profitam din plin de fructele proaspete, dar si de faptul ca nu trebuie sa pornim cuptorul :) “ Așa își prezintă Elena Bite, minunatul desert. Tocmai din acest motiv, l-am preparat și eu pentru provocarea Weekend cu spor, această lună susținută de Elena, http://leniass.blogspot.ro/.  Mulțumesc Elena, am schimbat un pic rețeta, m-am adaptat cu ce aveam prin frigider ;)  

Ingrediente

  • Blatul de biscuiți:
  • 200 g biscuiți petit beure 
  • 100 g unt 
  • 70 g zahăr pudră 
  • Crema de brânză:
  • 200 g căpșuni
  • 300 g brânză de vaci cremoasă 
  • 30 ml smântână pentru frișcă 
  • 170 g zahăr pudră 
  • 2 plicuri zahăr vanilinat 
  • 1 plic (10 g) gelatină 
  • cca. 100 ml apă 
  • Pentru ornat:
  • cca. 150 g căpșuni 
  • 1 plic gelatină transparentă (tort gelle) 
  • 3 linguri zahăr 
  • 250 ml apă 

Mod de preparare

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă.

Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu foaie de pergament. Se presează bine până se uniformizează pe fundul tăvii și se lasă la rece, până se prepară crema.

Căpșunile spălate și curățate se pasează cu blenderul sau robotul de bucătărie. Gelatina se pune la hidratat în apă rece, cca. 10 min.

 Am mixat smantana cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si mascarpone.

Separat, am mixat smantana pentru frisca.

Brînza de vaci, zahărul vanilinat și zahărul pudră, se amestecă energic cu mixerul, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă frișca pentru smântână și se amestecă energic până se obține o cremă de brânză spumoasă.

Gelatina hidratată se pune pe foc, la foc mic amestecând continuu, până să ajungă la punctul de fierbere, apoi se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.

Din gelatina răcorită, se ia o lingură și se adaugă în piureul de căpșuni, amestecându-se până se încorporează. Restul se adaugă la crema de brânză și se amestecă, până se înglobează.

Crema de brânză se împarte în aproximativ două părți egale. Într-o parte, se adaugă piureul de căpșuni și se amestecă până ce se obține o cremă uniformă. Aceasta se toarnă peste blatul din biscuit, apoi se dă la rece cca. 10 min, de preferat la congelator.

Între timp, se prepară gelatina transparentă, praful de gelatină se amestecă cu zahărul și apa rece, apoi se pune la foc mic, amestecându-se continuu, până se ajunge la punctul de fierbere, până devine translucidă. Se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.

Prăjitura se scoate de le rece, se adaugă și crema alba, apoi se ornează după gustul fiecăruia cu căpșuni, se toarnă gelatina răcorită, ușor, pe toată suprafața, apoi se lasă la rece cca. 2 ore, dacă nu mai rezistați până a doua zi. Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2017, 16:55
Yammi, ne rasfeti azi!
la 01.06.2017, 17:06
Foarte bun, ca tot ce e cu căpșuni!
la 01.06.2017, 18:01
Ce bine arata! si cu siguranta e delicios!
la 01.06.2017, 18:36
Minunat de bun!
la 01.06.2017, 19:14
si mie imi place!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking