Desert cheesecake cu ricotta si cocos

Postat de ctlina in Torturi
21 Iun 2021 | 2751 vizualizari
Desert cheesecake cu ricotta si cocos

Iata pasca cu branza facuta de Paste. Ca un cheesecake fara aluat, fara faina/gluten si cu putini carbohidrati deci low carb . https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/cheesecakepasca-cu-ricotta-si-cocos.html

Ingrediente

Pentru baza:

  • 25 gr de nuca de cocos rasa
  • 35 gr pudra de migdale
  • 20 gr indulcitor natural érythritol (sau zahar)

Pentru crema:

  • 375 gr de branza ricotta
  • 150 gr de branza de vaci
  • 200 ml crema de cocos
  • 45 gr de faina de cocos
  • 75 gr de indulcitor natural erithritol (100-150 g de zahar)
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie bio
  • vanilie

decor: nuci de pecan, seminte de grenada

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund). Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund in mare parte).
Dati 10 minute la cuptorul incalzit la 150 º C.
Amestecati branza ricotta cu branza de vaci . Adaugati coaja rasa de lamaie, vanilia, indulcitorul sau zaharul  si crema de cocos.
Puneti galbenusurile si faina de cocos. Amestecati bine.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat . Varsati in forma unsa si decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Lasati sa se raceasca si dati la rece 4-6 ore inainte de a scoate din forma. Decorati dupa dorinta inainte de a servi. Serviti rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ricotta si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine

Prepari blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2021, 21:04
la 21.06.2021, 23:02
Ce bine arată!
la 21.06.2021, 23:34
Bun,bun!
la 22.06.2021, 11:07
Delicioasă!
la 23.06.2021, 19:40
Super, super bunatate! Merge bine si cu un sos de fructe!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking