Desert cheesecake cu ricotta si cocos

Postat de ctlina in Torturi
21 Iun 2021 | 2750 vizualizari
Desert cheesecake cu ricotta si cocos

Iata pasca cu branza facuta de Paste. Ca un cheesecake fara aluat, fara faina/gluten si cu putini carbohidrati deci low carb . https://www.blogulluicatalina.com/2020/04/cheesecakepasca-cu-ricotta-si-cocos.html

Ingrediente

Pentru baza:

  • 25 gr de nuca de cocos rasa
  • 35 gr pudra de migdale
  • 20 gr indulcitor natural érythritol (sau zahar)

Pentru crema:

  • 375 gr de branza ricotta
  • 150 gr de branza de vaci
  • 200 ml crema de cocos
  • 45 gr de faina de cocos
  • 75 gr de indulcitor natural erithritol (100-150 g de zahar)
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie bio
  • vanilie

decor: nuci de pecan, seminte de grenada

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor (sau zahar). Pregatiti forma detasabila (20 cm + o forma mica) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund). Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund in mare parte).
Dati 10 minute la cuptorul incalzit la 150 º C.
Amestecati branza ricotta cu branza de vaci . Adaugati coaja rasa de lamaie, vanilia, indulcitorul sau zaharul  si crema de cocos.
Puneti galbenusurile si faina de cocos. Amestecati bine.
Bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat . Varsati in forma unsa si decorati cu nuci de pecan. Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Lasati sa se raceasca si dati la rece 4-6 ore inainte de a scoate din forma. Decorati dupa dorinta inainte de a servi. Serviti rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ricotta si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de menta si ciocolata

Postat de Ina

Tort cu crema de menta si ciocolata

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand  restul ingredientelor, mixand dupa fiecare : galbenusurile, faina,...

Citeste continuarea

Desert tort cu cocos si lamaie

Postat de licurici_lra

Desert tort cu cocos si lamaie

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se amesteca cu praful de copt si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2021, 21:04
la 21.06.2021, 23:02
Ce bine arată!
la 21.06.2021, 23:34
Bun,bun!
la 22.06.2021, 11:07
Delicioasă!
la 23.06.2021, 19:40
Super, super bunatate! Merge bine si cu un sos de fructe!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking