Desert choux a la creme cu struguri

Postat de cristina1985 in Prajituri
18 Sep 2018 | 1997 vizualizari
Desert choux a la creme cu struguri

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml apa
  • 180 g unt
  • 300 g faina
  • 8 oua
  • un praf sare
  • 6 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 600-800 g struguri albi
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 120 g amidon
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 120 g unt
  • 3 lg-te esenta rom
  • 1 baton de vanilie
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata alba

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca apa, untul si zaharul intr-un vas, pe baie de aburi, 30 minute. Se adauga faina si amesteci pana se desprinde de peretii vasului. Se lasa la racit, dupa care se adauga pe rand, ouale, incorporandu-le usor. Se pune aluatul intr-o punga, taiata la un colt si se formeaza cerculete cu mot. Se poate folosi si lingura, in loc de punga. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 40-50 minute, foc mic. Cred ca au iesit 27-28 de bucati.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul, zaharul vanilinat si putin lapte. Pastaia de vanilie se taie pe lungime, se rad semintele si se pun (inclusiv pastaia) la fiert cu laptele. Cand face spume, se adauga treptat amestecul de galbenusuri si se amesteca, timp de 10 minute. Dupa ce ati inchis focul, adaugati esenta de rom .Untul la temperatura camerei se amesteca cu putina crema calduta (nu fierbinte!). Treptat, se adauga peste unt, toata crema.

Choux-urile se taie in jumatate si se umplu cu crema de vanilie si rom.

Strugurii se taie in jumatati, cu un cutit care taie foarte bine si se scot semintele. Se pun cate 2-4 boabe in fiecare choux si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Glazura: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi si se ung capacelele de la choux.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac floare de post

Postat de Oana

Desert cozonac floare de post

1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de diaconta

Savarine

Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca. Intr-un bol am pus faina. Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2018, 20:40
Delicioase!
la 18.09.2018, 20:55
la 18.09.2018, 21:07
la 18.09.2018, 21:22
Multumesc!
la 19.09.2018, 19:46
Prajiturele din astea delicioase, eu nu refuz!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking