Desert choux a la creme cu struguri

Postat de cristina1985 in Prajituri
18 Sep 2018 | 1994 vizualizari
Desert choux a la creme cu struguri

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml apa
  • 180 g unt
  • 300 g faina
  • 8 oua
  • un praf sare
  • 6 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 600-800 g struguri albi
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 120 g amidon
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 120 g unt
  • 3 lg-te esenta rom
  • 1 baton de vanilie
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata alba

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca apa, untul si zaharul intr-un vas, pe baie de aburi, 30 minute. Se adauga faina si amesteci pana se desprinde de peretii vasului. Se lasa la racit, dupa care se adauga pe rand, ouale, incorporandu-le usor. Se pune aluatul intr-o punga, taiata la un colt si se formeaza cerculete cu mot. Se poate folosi si lingura, in loc de punga. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 40-50 minute, foc mic. Cred ca au iesit 27-28 de bucati.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul, zaharul vanilinat si putin lapte. Pastaia de vanilie se taie pe lungime, se rad semintele si se pun (inclusiv pastaia) la fiert cu laptele. Cand face spume, se adauga treptat amestecul de galbenusuri si se amesteca, timp de 10 minute. Dupa ce ati inchis focul, adaugati esenta de rom .Untul la temperatura camerei se amesteca cu putina crema calduta (nu fierbinte!). Treptat, se adauga peste unt, toata crema.

Choux-urile se taie in jumatate si se umplu cu crema de vanilie si rom.

Strugurii se taie in jumatati, cu un cutit care taie foarte bine si se scot semintele. Se pun cate 2-4 boabe in fiecare choux si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Glazura: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi si se ung capacelele de la choux.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna...

Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone

Postat de Creatsa

Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone

Blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si apa.Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Peste albusuri am adaugat uleiul,galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2018, 20:40
Delicioase!
la 18.09.2018, 20:55
la 18.09.2018, 21:07
la 18.09.2018, 21:22
Multumesc!
la 19.09.2018, 19:46
Prajiturele din astea delicioase, eu nu refuz!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking