Desert choux cu crema de mascarpone si visine in jeleu

Postat de diaconta in Dulciuri
28 Feb 2017 | 3422 vizualizari
Desert choux cu crema de mascarpone si visine in jeleu

Am sosit si eu cu mărţişorul. Vă  doresc ca primăvara să vă umple sufletele de bucurie. Choux-urile sunt nişte gogoşele din aluat opărit, aluat ce se foloseşte şi pentru prepararea eclerului. Un desert uşor de preparat,versatil şi, cu siguranţă, pe placul tuturor.  De data aceasta, am preferat să pregătesc o cremă de mascarpone cu lămâie şi un jeleu din vişine. Am folosit vişine în sirop, special conservate pentru prăjituri.

Ingrediente

Pentru aluatul oparit:

  • 250 ml apa
  • 120 g unt 82% grasime
  • 180 g faina
  • 4 oua
  • Sare

Pentru crema mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Zeama de lamâie

Pentru jeleul de vişine:

  • 1 borcan de 420 ml vişine în sirop
  • 1 lingura amidon alimentar

Mod de preparare

Am pus apa cu untul taiat cubulete si sarea într-un vas.

Vasul l-am pus pe foc si când a dat un clocot, am luat vasul deoparte, am adaugat toata faina odata, am amestecat energic si am pus iarasi vasul pe foc. Am mai lasat câteva minute, amestecând tot timpul cu o lingura din lemn. Apoi am lasat compozitia sa se raceasca si am adaugat pe rând cele 4 oua.

Eu am amestecat tot cu lingura, puteti sa folositi si mixerul daca doriti. Am pus compozitia într-un poş, caruia i-am atasat un dui în forma de stea.

In tava pregatita cu hârtie de copt, am format choux-urile, lasând distanta între ele, pentru ca se vor umfla la copt.

Mie mi-au iesit 15 bucati.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit la 210 grade C, iar dupa 20 de minute, am redus temperatura la 180 de grade C. Le-am mai lasat 20 de minute.

Am oprit cuptorul si le-am lasat în cuptor pâna ce s-au racit. Le-am scos pe un gratar.

Pentru crema, am mixat smântâna pentru frisca, pâna ce a prins consistenta, nu trebuie sa fie neaparat ferma, am adaugat zaharul, crema mascarpone si zeama de lamâie.

Am scurs siropul de pe visine (avem nevoie cam de 200 ml), l-am amestecat cu amidonul si am pus vasul la foc mic.

Am amestecat tot timpul, pâna ce s-a îngrosat, apoi am pus în jeleu si visinele.

Am lasat jeleul sa se racoreasca, având grija sa ramana suficient de fluid ca sa-l pot pune peste crema.

Le-am taiat gogoselelor un capac, am pus visine cu jeleu, peste jeleu crema si am mai pus si deasupra putin jeleu.

Cam asta este reteta, destul de simpla zic eu.

 S-aveţi poftă !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux cu crema de mascarpone si visine in jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

"Pachetele" cu rahat

Postat de Adele

"Pachetele" cu rahat

Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se...

Citeste continuarea

Baclava înghețată

Postat de CameliaComan

Baclava înghețată

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara. Inainte sa ii dam o forma dreptunghiulara, trebuie sa lasam inghetata la temperatura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2017, 21:40
Yammy
la 28.02.2017, 21:40
la 28.02.2017, 21:42
Prezent, vreau si eu...
la 28.02.2017, 21:53
Super combinatie de lamaie cu visine!
la 28.02.2017, 22:01
Mai am,asa ca va servesc cu drag

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking